Experimenteren met de gekke professoren van Mad Science!

13-01-2020
Binnenkort komt Mad Science een wetenschap & techniek cursus verzorgen op Ekenrooi, waar de kinderen van groep 3 t/m 8 zich voor kunnen inschrijven.

We starten met een spectaculaire science show op 20-1-2020.

De kinderen gaan tijdens de cursus aan de slag met talloze experimenten, activiteiten en demonstraties. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen
en stimuleren een onderzoekende leerhouding.

Schooljaar 2019-2020 staat in het teken van de Ruimte en Chemie.

Wat is er nodig om een echte wereldreiziger te worden? We gaan het zien met zelfs een echte raketlancering. Gebruik teamwork om een ruimte missie uit te voeren en ontdek dat alledaagse materialen zijn ontwikkeld voor de ruimte.

Werk met pipetten, erlenmeyers en nog meer, ontdek van alles over laboratoriumtechnieken. Maak kennis met atomen en chemische reacties. Waarom we onze tanden poetsen? We duiken in de wereld van zuren en basen. Zet je veiligheidsbril maar op want we gaan aan de slag met PH-waarden en indicatoren.

Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap & techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt.
Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardigheden, voor nu en later. Na iedere les krijgen de kinderen materialen en informatie mee naar huis om thuis verder te leren en experimenteren.

De activiteiten vinden plaats in een lokaal op school.

Data van de cursus:

6-2-2020

13-2-2020

20-2-2020

5-3-2020

12-3-2020

19-3-2020

Starttijd:
15:00 (lessen duren 60 minuten)

Inschrijven kan via
inschrijven.mad-science.nl

Deelname bedraagt € 72,50 per kind, incl goodies, leskaarten en Mad Science polsbandje.