Dagplanning

Het is voor kinderen en ouders heel belangrijk om structuur in de dag aan te brengen. Een manier om structuur aan te brengen is om een dagplanning te maken met schoolwerk, eten/drinken, buitenspelen, zelfstandig spelen enzovoort.
Op deze pagina worden tips gedeeld om structuur in de dag aan te brengen.
Alvast heel veel succes!

Op school gebruiken we voor de kleuters deze picto's om structuur in de dag aan te  brengen.

Op internet zijn leuke picto's te vinden.

Voorbeelden van dagplanningen
Een dagplanning voor de middenbouw:

In deze link vind je het word bestand.

Een dagplanning met analoge klok voor oudere kinderen:

Tip: als je hem lamineert, kun je enkele dag dezelfde gebruiken en wissen aan het einde van de dag.
In deze link vind je het word bestand.

Een dagplanning met digitale tijd:

Duidelijke afspraken
Naast de dagplanning kan het helpend zijn om duidelijke afspraken met je kind te maken, want waarschijnlijk mag je als ouder zelf ook nog thuiswerken.

- Wil je even ongestoord aan je laptop kunnen werken? Spreek een teken samen af, bijvoorbeeld: zet een hoedje op, draag een opvallende ketting, hang een fietslampje aan je computer en wanneer het lampje aan is, mogen ze je niet storen.

- Als je vanuit huis werkt, kan het duidelijkheid bieden als je een speel-leerruimte afspreekt (mits je hiervoor de ruimte hebt). Dat geeft kinderen duidelijkheid en dat brengt rust in huis.